O meni

Završila sam osnovne studije Psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu i edukaciju iz Sistemske porodične psihoterapije pri Asocijaciji sistemskih terapeuta. Od 1992. godine radim sa decom, roditeljima, porodicama i pojedincima.

Verujem da mnogi naši životni problemi i nezadovoljstva nastaju kao rezultat zastoja u psihološkom i duhovnom razvoju i zaglavljenosti u obrasce ponašanja iz prošlosti.

Savetovalište je mesto na kome se za uzrocima i rešenjem problema traga u razgovoru između terapeuta sa jedne, i porodice ili pojedinca sa druge strane. Razgovori se odvijaju u odgovarajućem prostoru, u unapred dogovorenim terminima u trajanju od 60 minuta.

Psihoterapija nije druženje. Neophodni su stručnost terapeuta i spremnost klijenta da sa njim podeli svoje teškoće. Uspeh psihoterapije zavisi u najvećoj meri od kvaliteta odnosa koji se uspostavi između psihoterapeuta i klijenta. Poverenje, zajedničko zalaganje, volja, spremnost i hrabrost da se menjaju, po mom mišljenju i iskustvu, su najvažniji.

Psihoterapeut se, najčešće, bira po preporuci prijatelja, poznanika. Neuspeh sa jednim psihoterapeutom, ne znači neuspeh psihoterapije kao takve.

Više o meni, mom pogledu na svet… i psihoterapiju… čitaćete u tekstovima koje ću objavljivati na ovom sajtu svakodnevno, tj jednom nedeljno, tj ponekad… 🙂